Langagerskolens køkken har nu åbent

Vi har i lang tid glædet os til, at Langagerskolens køkken skulle stå færdigt, og nu er dagen endelig kommet. Fra mandag den 7. september 2020 står køkkenleder og kok Mikkel Korsgaard Sørensen klar til dagligt at servere et sundt, lækkert og overvejende økologisk frokostmåltid for alle Langagerskolens elever. 

Du kan læse mere om det nye køkken ved at klikke her.

 

Klub Klods

Klub Klods er en ny specialpædagogisk metode til social læring, som udvikles af fagfolk fra Langagerskolen, forskere fra Aarhus Universitet samt AutismePotentiale.

Metoden bygger på en sammenfletning af eksisterende viden om samskabelse, konstruktivistisk læringsteori, læring gennem leg, tinkering og Regio Emilia inspireret dokumentation. Disse etablerede tilgange har vi her tilpasset og anvendt på nye måder og i en ny sammenhæng. De første protoyper af metoden, som du finder herunder, består af en række konkrete legeaktiviteter, som er designet til at motivere autistiske børn til at interagere med hinanden i et gensidigt samspil. Dertil er der i de specialdesignede legeaktiviteter indlejret nogle refleksionsrutiner: Via konkrete, visuelle læringsfigurer, som børnene bygger, får børnene mulighed for at styrke deres sociale metakognition. Disse visuelle læringsfigurer bliver med tiden formet til deciderede sociale strategier som er meningsfulde for barnet, hvilket hermed gør dem i stand til at anvende strategierne i andre læringssituationer. 

Du kan også læse mere om metoden her: https://autismepotentiale.dk/klub-klods/ og https://interactingminds.au.dk/en/projects/collabolearn/collabolearn-og-klub-klods/ samt i dokumenterne nedenfor.